Bagte æg


En anderledes måde at tilberede æg på, kunne være at udnytte at de kommer i en naturlig emballage de kan bages i. Metoden er meget simpel og lækker.


  • Lav et bål, og lad det brænde ned til gløder. Det er vigtigt at der ikke står flammer op, da det vil brænde æggene.
  • Brug en kniv eller andet spidst, og prik rundt om toppen af ægget, så der kommer en lille åbning i skallen.
  • Grav en lille fordybning i gløderne/asken som ægget kan stå i og dæk siderne med gløder.
  • Lad ægget bage igennem. Det tager ca. 20 min.


Efterhånden som ægget bages, dannes en hinde over åbningen i toppen. Det er vigtigt at man jævnligt prikker hul i hinden, da ægget ellers risikerer at eksplodere, og sprede skoldhed æggemasse udover det hele. 
Tro mig, det er ikke sjovt at få i ansigtet.
Når æggene er færdige, skal de bare skrælles og nydes. Men pas på, de er meget varme.
Smagen er henad kogt æg, men med en røget kant.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kødsovs - dehydreret.

Chili con carne - dehydreret.

Beef jerky