Pandekager på mælkepulver


Pandekager kan sagtens laves med mælkepulver, i stedet for fersk mælk. Fordelene er dels at man sparer vægt, ved ikke at skulle bære på mælken i væskeform. På længere ture, eller i varmt vejr, hvor man kan have svært ved at holde mælken tilstrækkelig kold, skal man ikke bekymre sig om holdbarhed. Eller i frostvejr, hvor man skal bruge energi på at smelte sne til vand, skal man ikke også bruge kræfter på at smelte frossen mælk. 

Jeg synes personligt ikke der er nogen forskel i smagen, om pandekagerne er lavet med fersk mælk eller pulver. 

Dejen kan forberedes hjemmefra, ved at blande alle tørre ingredienser i en pose, eller beholder. Så skal der kun tilsættes æg og vand.


Til fem små, tykke pandekager, bruger jeg.
  • 2,5 dl mel
  • 25 g mælkepulver
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • nok vand til at nå den ønskede konsistens 



 Mel, bagepulver, mælkepulver og vaniljesukker blandes i en beholder. Jeg synes disse 1 l yoghurt spande fungerer godt.



Ægget røres i og vandet tilsættes lidt efter lidt. Så undgår du store klumper, og det kan fint røres ud med en gaffel. Til disse pandekager brugte jeg et ferskt æg, da det alligevel er let at transportere sikkert. Derudover kan æg holde sig længe ved stuetemperatur, så holdbarhed på en kortere tur, er ikke et argument for mig.









Så skal de bare bages og nydes.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kødsovs - dehydreret.

Chili con carne - dehydreret.

Beef jerky