Pandekager på mælkepulver
Pandekager kan sagtens laves med mælkepulver, i stedet for fersk mælk. Fordelene er dels at man sparer vægt, ved ikke at skulle bære på mælken i væskeform. På længere ture, eller i varmt vejr, hvor man kan have svært ved at holde mælken tilstrækkelig kold, skal man ikke bekymre sig om holdbarhed. Eller i frostvejr, hvor man skal bruge energi på at smelte sne til vand, skal man ikke også bruge kræfter på at smelte frossen mælk.
Jeg synes personligt ikke der er nogen forskel i smagen, om pandekagerne er lavet med fersk mælk eller pulver.
Dejen kan forberedes hjemmefra, ved at blande alle tørre ingredienser i en pose, eller beholder. Så skal der kun tilsættes æg og vand.
Til fem små, tykke pandekager, bruger jeg.
- 2,5 dl mel
- 25 g mælkepulver
- 1 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- nok vand til at nå den ønskede konsistens
Kommentarer
Send en kommentar