Stenbagt fladbrød



Der er mange måder at bage brød på, når man er ude. Én af dem er at bruge varme sten. Byg et bål med sten rundt om, så der kan lægges en flad sten henover i den ene side. Denne sten bliver bagepladen. Start med at desinficere stenen i flammerne. Lad den så blive varm over bålet, og når den er varmet tilstrækkeligt op, kan der bages fladbrød direkte på den.



En nem dej til fladbrød:

  • mel
  • bagepulver
  • salt
  • vand
  • kan krydres med f. eks. nigellafrø



De tørre ingredienser røres sammen og vandet tilsættes langsomt. Dejen æltes kortvarigt og formes herefter til håndstore fladbrød. Der drysses lidt mel på bagestenen og brødet lægges på.
Hold et vågent øje med brødet mens det bager, da det kan være svært at styre varmen. Ofte kan det være en fordel at tage stenen af, og bare bage på den varme den holder. 











Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kødsovs - dehydreret.

Chili con carne - dehydreret.

Beef jerky